הדבקת חתך מעל הגבה

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

27/03/2013 | 07:35 | מאת: קארין ביבי

שלום רב. ביתי בת השנתיים וחצי נחתכה אתמול מעל הגבה, חתך יחסית עמוק ופתוח. רצנו איתה מייד לבית החולים והפלסטיקאי החליט על הדבקה למרות ששאלתי למה לא תפירה. הוא טען שהפרוצדורה מורכבת וכוללת תהליך של הרדמה מקומית ולאחר מכן הוצאת תפרים. שעה לאחר סיום ההדבקה יוצאות מספר טיפות דם/ הפרשות מאיזור ההדבקה וגם מעבר לפלסטרים ניתן לראות אדום( אם כי הפלסטרים לא נפלו). חזרתי למיון ולטענתם אין מה לעשות מאחר והדימום לא גדול ועדיף לא לגעת. האם אין באמת מה לעשות? איך יודעים שהחתך לא נפתח? מדוע מדביקים ולא תופרים והאם באמת התפרים מוסרים ולא מתמוססים? תודה.

קארין שלום, במידה ושולי החתך ישרים, נצמדים בנקל וללא מתח, ניתן להדביק את שולי החתך. בתנאים אלו לעיתים הדבקה יעילה ומדוייקת כמו תפירה, ועם פחות טראומה לילד. אני מציעה שתפנו לבקורת שגרתית אצל כירורג פלסטי בקופת חולים אשר יבדוק את החתך וימשיך את הטיפול בצלקת. החלמה מהירה!

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור