מתיחת בטן/שאיבת שומן לכבדת משקל

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

12/10/2011 | 14:02 | מאת: טליה

שלום רב, אני בת 34, גובהי 1.64, ומשקלי נוכחי 93 ק"ג. אני יודעת שבגדול אני לא המועמדת המתאימה לניתוח מתיחת בטן משולב עם שאיבת שומן, אבל הבטן שלי פשוט ענקית!! ואני מנסה שנים רבות לרזות במשקל וכלום לא עובד. זה ממש משפיע לי על כל החיים והבטן והשומן הזה מנהלים אותי ממש. איכשהו התחלתי להתענין בניתוח שאיבת שומן (כי בעקרון לניתוח שרוול אני לא מתאימה, אני צריכה לעלות לפחות 12 ק"ג - רק זה חסר לי). וגם אז ישאר לי הרבה מאוד עור עודף. לכן, אני מרגיש שאם אעשה ניתוח ואשפר את מצב הבטן שלי בצורה דרמאטית זה סוף סוף יראה לי את האור בקצה המנהרה, וכמובן שאני אמשיך לנסות לירזות. הייתי כבר בכמה פגישות ייעוץ אצל מנתחים פלסטיים מאזור חיפה, והם לא הביעו התנגדות לנתח אותי. אבל עדין מן הסתם מדובר בניתוח די גדול ואני מתלבטת וחושבת. יחד עם זאת, אני כמעט בטוחה שכן אלך על זה. אשמח לשמוע את דעותייך בנושא ד"ר פרידמן. בנוסף, אשמח אם תייעצי לי איזה מנתחים פלסטיים יש באזור הצפון שמתמחים במתיחת בטן? (אני הייתי אצל ד"ר מוסקונה וד"ר דן אברהם, ולדעתי ההתמחות שלהם היא דווקא שדיים ואף...). בנוסף, האם את מכירה נשים במשקל שלי שעברו מתיחת בטן ויצאו עם תוצאות טובות? המון תודה לך מראש, ושיהיה חג שמח. טליה.

12/10/2011 | 17:35 | מאת: טליה

שכחתי לציין שילדתי את ביתי בניתוח קיסרי לפני שנתיים ושבעה חודשים, ומאז מצב השיפולים בבטן, העודפים (גם עור וגם שומן), והחוסר סימטריה רק החריפו. כרגע אינני מתכננת הריון נוסף בעתיד הקרוב. תודה, טליה

טליה שלום, הסבל שלך עקב הבטן הגדולה בהחלט מובן, אולם ברוב המקרים במצבך, התוצאה האסתטית עלולה להיות די מוגבלת. המצב האופטימלי מבחינתך הנו ירידה במשקל והסרת עודפי העור כאשר הנך רזה יותר. עם זאת, במקרים קיצוניים של בטן גדולה הגורמת לכאבי גב, דלקות או הפרעה בתנועה, ניתן לנתח גם מטופלים הסובלים מהשמנת יתר, על מנת להקל על סבלם ולאפשר להם שיפור בניידות. חשוב שיבינו טרם הניתוח מהן מגבלותיו מבחינה אסתטית. בנוסף, חשוב לבדוק את בטנך על מנת להתרשם באשר לתוצאה שניתן להשיג אצלך, בתלות במבנה גופך וכמות השומן התוך בטני אשר ישאר לאחר הניתוח וישפיע על צורת דופן הבטן. הייתי פונה גם לייעוץ של כירורג ביאטרי, ייתכן ויוכל לסייע לך. משקלך גבולי.בהצלחה!

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור