האם ניתוח מתיחת בטן משנה את מבנה הגוף לרעה

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

28/11/2010 | 16:09 | מאת: טובה

אני אחרי ירידה במשקל של 44 ק"ג ונוצר לי "סינור" קטן בבטן (לא נורא). אני שוקלת לעבור ניתוח מתיחת בטן שאני מבינה שנחשב "גדול" כולל שאיבת שומן, הידוק שרירם וסילוק עור עודף. חברה אמרה לי שידוע שאחרי ניתוחים כאלה, אם עולים במשקל חזרה אפילו מעט השומן החדש "מתיישב" במקומות חוץ מהבטן והישבן מקומות כגון הזרועות, הגב והמותניים- וחברה שלה שעשתה ניתוח כזה- השתנה לה מבנה הגוף למבנה "מרובע" בלי מותניים עם בטן שטוחה אבל מבנה גוך גברי (כבד בחלק העליון). החברה טוענת שהרופא המנתח הזהיר אותה מאפקט כזה תהיתי אם זה נכון? האם השמנה לאחר ניתוח בבטן אכן גורם להשמנה בתבנית גברית? האם חוץ מהבטן עצמה יש לניתוח השפעה על המותניים?

שלום טובה, ניתוח מתיחת בטן הנו כלי בידיו של המנתח הפלסטי לצורך עיצוב הגוף של המטופלת. על מנת להצליח בטיפול הניתוחי, מנתח מנוסה מסוגל לדעת מראש מהו הפתרון הניתוחי המתאים לכל מבנה גוף. אחת המטרות הבסיסיות בעיצוב הגוף הנה דווקא יצירת קימורים נשיים, וזה כמובן חוץ מהסרת עור עודף. מדוע קיבלה חברתך מבנה גוף מרובע וגברי קשה לדעת אולם יתכן שהיה לה עודף עור רוחבי בבטן העליונה ולא רק בשפולי הבטן, ועצם זה שעודף זה לא הוסר, אלא רק נמתח כלפי מטה, גרם לאבדן המותניים ולצורה מרובעת. השמנה לאחר הניתוח הנכון תהיה דווקא יותר פרופורציונאלית. על מנת שמטרת הניתוח תושג, אני ממליצה לך לפנות לבדיקה של כירורג פלסטי מנוסה אשר יבהיר בפניך עוד טרם הניתוח מה ניתן להשיג ומה לא. החשוב הוא לתכנן נכון את הניתוח, לבחור בסוג הניתוח המתאים למטופלת (יש מספר סוגים) והכי חשוב- להבהיר למטופלת בצורה ברורה מה ניתן להשיג ומה לא ניתן, לפני הניתוח.

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור