שאלה לגבי בעלי שמופנה לשרות מבחן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

29/12/2009 | 20:49 | מאת: כלנית

שלום בעלי ואני היינו לפני כשנתיים במשבר זוגי. באחד מהריבים שלנו הוא קצת איבד שליטה ואני הגשתי תלונה במשטרה על איומים. אציין שזו פעם ראשונה ויחידה שזה קרה. בינתיים פנינו לטיפול זוגי ודי הצלחנו לפתור את הבעיות בינינו. היום מתנהל משפט ובעלי אמור להגיע לקצינת מבחן. שאלתי היא האם אני יכולה להצטרף אליו לפגישה? חשוב לי להגיע ולסביר שהיה מדובר במשבר שעבר ושעכשיו הכל בסדר. אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה

כלנית שלום, אני מבינה משאלתך שההפניה לשרות מבחן גורמת לך מתח וחוסר ודאות וזו תגובה כמובן טיבעית ומובנת. באופן כללי, כאשר מדובר בעברות שהן מתחום אלימות במשפחה, קצין המבחן מזמן את הפוגע, במקרה שלכם, בעלך, ואת הנפגע/המתלונן כלומר אןתך לפגישה. מה שקורה בדרך כלל זו שיחה נפרדת עם כל אחד מכם. לכן עצתי היא שלפגישה הראשונה בעלך יגיע לבד (הרי הוא זה שהוזמן) וקצין המבחן בהמשך יפגש גם איתך. אני ממליצה להצטייד במספר הטל' של המטפל הזוגי שהיה איתכם בקשר, על מנת שהוא יוכל לפנות אליו ולקבל מידע לגבי הטיפול (כמובן בתנאי ששניכם מסכימים למסור מידע זה ולאחר שתחתמו על טופס ויתור סודיות). כדאי במקביל גם לעדכן את המטפל ולמסור לו כי מעוניינים שקצין המבחן ישוחח איתו. בהצלחה לילך

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית