ויתור סודיות ומידע לא נכון בתיק הרפואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

11/06/2011 | 09:57 | מאת: שאלה

שלום, אני לא בטוחה שזה המקום לשאול, ליתר ביטחון שאלתי גם בפורום רשלנות רפואית. הבעיה שלי היא כזאת: לאורך השנים האחרונות סבלתי מספר פעמים מתקופות של דכדוך ופניתי לטיפול תרופתי דרך קופת חולים. זאת לאחר שנמסר לי שמידע פסיכיאטרי הוא חסוי ולא נגיש לגורם אחר שמעיין בתיק. לפני כשנה התחלתי לעבוד במשרה ציבורית שדורשת אחריות רבה. כחלק מהקבלה לעבודה דרשו ממני לחתום על ויתור סודיות רפואית, וכמו כן דרשו ממני להביא סיכום תיק רפואי מרופא משפחה. מסיבות של חוסר זמן דחיתי את העניין, ולפני מספר חודשים כשניגשתי לרופאת משפחה היא אמרה לי שהתיק שלי "רע מאוד" ושאם היא תוציא לי סיכום תיק הדבר יכול לפגוע בי. להפתעתי הסתבר שאכן הביקורים אצל פסיכיאטר הם חסוים, אך כל פעם שניגשתי לרופא משפחה לחדש את המרשם (שהרי אין אפשרות לקבוע תור אצל פסיכיאטר פעם בשלושה חודשים) הדבר נרשם בתיק הכללי, ובנוסף, רופאי המשפחה כתבו אבחנות קשות מאוד שאין להן קשר לטיפול התרופתי שקיבלתי (נגד דיכאון וחרדה). פניתי לרופא המנהל והוא אמר שלמחוק אבחנות מהתיק זו פרוצדורה מאוד מסובכת, וסביר להניח שזה יהיה בלתי אפשרי, במיוחד כשמדובר בכמה אבחנות. מאז שהדבר נודע לי אני ממש בלחץ, ברור לי שאם המידע הזה יגיע למעסיק שלי יהיו לזה השלכות מאוד שליליות לגבי. מצד אחד לא הבאתי סיכום תיק (שגם זה יעורר שאלות בקרוב) ומצד שני כבר חתמתי על ויתור הסודיות. יש לי כמה שאלות: - האם יש לי הצדקה לתביעה משפטית? יש פה שתי בעיות: מצד אחד המידע מפסיכיאטר חסוי מכיוון שבקופת חולים מכירים בזה שזה מידע בעייתי ורגיש, מצד שני אין אפשרות לראות פסיכיאטר כל שלושה חודשים כך שלמעשה אני חייבת להגיע לרופא משפחה ואז אין שום סודיות, למרות שעדיין מדובר בחומר רגיש. כמובן שהמידע הזה לא נמסר לי ופעלתי בלי ידיעה על השלכות מעשי. דבר נוסף הוא שהאבחנות הפסיכיאטריות שכתבו רופאי המשפחה (למשל פסיכוזה) הן לא נכונות, לא מתאימות לטיפול התרופתי (תרופות נגד דיכאון וחרדה) ולא עקביות עם התפקוד שלי במציאות (לימודים באוניברסיטה בהישגים גבוהים, עבודה במשרות שדורשות אחריות, המלצות מהממונים עלי וכו'). עוד שאלה- האם אחרי שחתמתי על ויתור סודיות רפואית המעסיק שלי יכול לעיין בתיק באופן חופשי? ומה לגבי מידע פסיכיאטרי? תודה

שלום רב, אכן בעיה. זוהי אחת מהבעיות של טיפול במסגרת ציבורית. מבחינה חוקית כאשר חתמת על ויתור סודיות, ניתן לעיין בכל הציק הרפואי, כולל הפסיכיאטרי. מאידך, אם האבחנות בתיק אינן נכונות, חובה על הרופא לתקן אותן. בברכה, ד"ר אילן טל www.medical-opinion.co.il

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית