חוות דעת פסיכיאטרית לביטוח לאומי.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

25/04/2011 | 13:28 | מאת: גיל

שלום לך רציתי לדעת כיצד ביטוח לאומי מתייחסים לחוות דעת פסיכיאטרית שבה מומלץ על נכות נפשית. שנית כל, אם יש בידי חוות דעת פסיכיאטרית עם המלצה לאחוזי נכות כדי לקחת גם עורך דין? כלומר מה בעצם העורך דין עושה? אני הרי יודע שמגיע לי נכות האם הוא יכול לבצע את זה או רק לייעץ ולהכין ודברים שגם לבד אפשר לפעול? או שאפשרי מבחינה משפטית באמת יתבע דרך בית המשפט? תודה רבה.

שלום רב, הועדה בביטוח לאומי למעשה צריכה להתייחס לכל מסמך רפואי רלוונטי, ואם אינה מסכימה עימו, עליה לציין מדוע. היתרון במסמך חיצוני הוא שהוא שופך יותר אור על מורכבות המקרה בעיקר מכיון שהועדה קצרה, ולא תמיד יש מספיק זמן להתרשמות מקיפה. פעמים רבות הוועדה מקבלת את המלצת הפסיכיאטר החיצוני, אך לא תמיד. לגבי עורך דין או פניה למרכז למימוש זכויות- אישית אני חושב שהדבר כדאי מכיוון שלא רק שהתהליך הופך מסודר יותר, אלה גם שמהתרשמותי, הועדות נוטות להתייחס לפניות מסוג זה ביתר רצינות, והם יכולים לסייע בערעור או במיצוי זכויות אחרות להן לא היית ער. בהצלחה ד"ר אילן טל www.medical-opinion.co.il

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית