הפסקת הריון בפגועת נפש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

09/12/2009 | 12:51 | מאת: שולה

האם יש דרך משפטית חוקית לשכנע חולה במאניה דיפרסיה, להפסיק הריון שנוצר בזמן התקף מאני רציני מעבריין שאיננו בעלה. לפי הבדיקות שנערכו ככל הנראה מדובר בהריון צעיר לתאומים מחוץ לרחם. עזרה דחופה, איך עושים זאת מבלי להכריז עליה בלתי כשירה?

שלום רב, באם ההריון הינו מחוץ לרחם, שהרי בכל מקרה יש להפילו מכיוון שהוא מהווה סכנה, במקרה זה, יש למנות לה באמצעות בית המשפט אפוטרופס לענייני גוף. בברכה ד"ר אילן טל

13/12/2009 | 16:47 | מאת: דר' רוני ומוש

כפי שציין דר' טל הריון מחוץ לרחם הוא מצב חירום רפואי. דבר נוסף, אם ההריון אינו מבעלה הרי שזהו סעיף שבו ועדה להפסקת הריון מאשרת באופן כמעט אוטומטי את הפסקת ההריון. לגבי כשירותה לחתום על פעולה רפואית: אם מדובר במצב מסכן חיים (הריון מחוץ לרחם) והיא לא כשירה לחתום, מספיקים 3 רופאים מומחים. אם היא כשירה ומעוניינת אז אין בעיה. בהריון תקין, אם היא לא מעוניינת לחתום זה יותר קשה כי אין מצב מסכן חיים. דר' רוני ומוש

16/12/2009 | 19:42 | מאת: שולה

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית