מסירת מידע לגבי תיק רפואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

06/12/2009 | 10:57 | מאת: me

בכבר סבלתי מבולימיה- אנורקסיה, כאשר פניתי לקופת החולים לקבלת טופס בריאות הופיע לי פרט זה. האם יש אפשרות להסיר את זה? טופלתי, סיימתי תור ראשון אני רוצה להתקדם בחיים וצריכהטופס בריאות למעסיק. איך אפשר להציג דבר כזה? אין זה תחת הזכות להגנת הפרטיות?

שלום לך עד כמה שידוע לנו אין אפשרות להסתיר מידע מרשומה רפואית. יחד עם זאת, ניתן לצרף חו"ד מומחה לצד הרשום הרפואי כך שהדברים יוצגו בצורה מאוזנת יותר. בהצלחה לילך

18/12/2009 | 02:07 | מאת: טלי

יש איזשהו נוהל או חוק לגבי בקשה למחיקה מרשומה רפואית והכוונה היא שכל מבוטח בכל קופת חולים וכל אדם שאושפז או נבדק בבית חולים אשר מרגיש שנפגע כתוצאה מרישום כלשהו על ידי הרופא או הצוות -אחות, או רופא מרדים וכו', זכותו להגיש בקשה מנומקת למנהל קופת החולים או לנציב תלונות הציבור בקופת החולים ולדרוש את מחיקת הרשומה הרפואית אשר לדעתו אינה מוצדקת או פוגענית או מהווה פגיעה בפרטיות או שאינה רלוונטית או מהווה הוצאת דיבה. אל תוותרי , אם זה מפריע או מציק לך , תגיבי בהתאם ותפעלי בנחישות. בהצלחה.

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית