חוות דעת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

10/04/2010 | 16:48 | מאת: ליאן

האקס שלי עומד למשפט בגין עברה פלילית שקשורה להימורים והחליט שהוא בדיכאון וקיבל עצות מחברים שילך לפסיכיאטר ויקבל טיפול תרופתי ובבית משפט ימציא חוות דעת פסיכיאטרית שתשפיע על תוצאות המשפט וכך הוא לא יקבל מאסר בפועל וכמו כן יקבל פטור מלא מתשלום דמי מזונות ומחוב מזונות בהוצל"פ, האם קיים הדבר במציאות ויתכן כי כל אדם שרוצה להתפטר מתשלום דמי מזונות יוכל לקנות חוות דעת פסיכיאטרית אשר תפטור אותו מכך?

שלום רב, המציאות רחוקה ממה שאת מתארת. ראשית, כמעט אין מצב הפוטר ממזונות. שנית, הפסיכיאטר המעריך צריך לוודא אמינות, שאחרת בית המשפט לא יתחשב בחוות דעתו. שלישית, הצד השני יכול לבקש בדיקה מטעמו או מינוי בורר מטעם בית המשפט. בברכה, ד"ר אילן טל www.medical-opinion.co.il

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית