פענוח בדיקות דם הורמונליות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

09/06/2013 | 22:19 | מאת: גפן

שלום, אני בת 24 ולפני כשנה הפסקתי ליטול גלולות לאחר 3 שנים של שימוש ומאז היו מעט בעיות עם הוסת. הוסת הראשונה היתה קצרה, הוסת השנייה לא פסקה עד שנאלצתי לקחת פרוגסטרון. אח"כ הייתה וסת תקינה ואחריה ווסת לאחר 50 יום. הווסת האחרונה איחרה להגיע שוב כחודשיים והרופא רשם לי פרימולוט-נור כדי שאקבל ווסת. בנוסף, בבדיקת אולטרסאונד וגינאלי הרופא ראה תמונת פנינים ואיבחן שחלות פוליציסטיות. האבחנה היכתה אותי בתדהמה מהסיבה שבגיל ההתבגרות לא סבלתי מבעיות בווסת, אני בחורה רזה מאוד וללא שיעור יתר. הסימן היחיד הוא שמאז הפסקת הגלולות אני סובלת מאקנה, ממנו לא סבלתי לפני נטילת הגלולות כלל. עברתי בדיקות דם הורמונליות ביום הרביעי לוסת ולהלן התוצאות: TSH 1.73 mIU/L FREE T4 12.98 pmol/L Estradiol 228 pmol/L FSH 4.9 mIU/mL LH 4.37 mIU/mL PROLACTIN 207.4 mIU/L 17 OH-Progesterone 6.33 nmol/L Free Testosterone 0.87 pmol/L ndrostenedione 1.87 ng/mL הבדיקות נראות תקינות. האם זה אכן כך? האם בדיקות דם תקינות יכולות לשלול אבחנה של שחלות פוליציסטיות במקרה שבדיקה וגינאלית הראתה תמונה פנינים? יש בדיקות אבחון נוספות שאוכל לבצע? תודה מראש על המענה

1. אין לי את ערכי הנורמה של המעבדה שלך, אבל לך יש טבלת הסבר, ועלייך לקרוא את הערכים בשלב לוטאלי. 2. בדיקת דם אינה שוללת או מוכיחה- זה שילוב של רקע, תלונות, ממצאים בהדמיה ובדיקות דם יחד עלייך לחזור לרופא המטפל לסיכום.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה