בדיקת דם לילד

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

06/06/2013 | 15:10 | מאת: גלי

הי ביצענו היום בדיקת דם לילד בן שנה ו9 חוד שיהיה בריא. היה לו וירוס של הקאות לפני שבוע. בבדיקה יצא לו lymphocyties %dif-76.8 שהגבול הוא עד 70, אבל בlempocytis abs dif- יצא בטווח התקין באמצע יצא 5.8. הנויטרופיליפ יצאו 11.6 שהגבול מעל 30. רציתי לדעת מה זה אומר שזה חורג או שמא זה לא נחשב לחריגה?ועוד משהו אני מאוד חרדה כי אני בהריון וחרדה מאוד מcmv האם אםחלילה זה היה זה אז גם הabs היה גבוה?והאם זה נחשב חריגה לגבוה?כמו בתמונה של חלילה cmv?לא לקחנו גם נוגדנים לזה כי הרופא אמר שאין סיבה לקחת לו דם דרך הוריד כיזה סבל עבורו. אנא עזרולי ומה בכלל ההבדל בין dif לבין dif abs תודה

חבל שאת לא שולחת פשוט את ספירת הדם שאוכל לראות לבד חבל שאת מריצה סרטי אימה ללא כל בסיס,בספירת דם יש את מספר התאים הלבנים ואת תת הקבוצות שלהם אם יש 12,000 תאים לבנים ויש בספירה 5600 לימפוציטים אז באחוזים יופיע 56% ובאבסולוטי 57. ברור שאם זה לא מספר עגול כמו 10, אז יהיה שוני בספירה פה אין שום דבר דרמטיואם הילד בסדר אז חסל סדר אף אחד לא יכול לומר לך אם לילד היה זיהום של CMV או משהו אחר כל עוד אין בדיקת נוגדנים אני מניח שאת חרדה כי אין לך נוגדנים לוירוס זה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה