תת פעילות בלוטת התריס?

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

02/06/2013 | 20:00 | מאת: רון

(אני לא בטוח אם זה הפורום המתאים, אבל בכל זאת) אהלן, אני מועמד לקורס טייס והתבקשתי לבצע בדיקת דם. בסעיף של בלוטת התריס יצא לי ערך של 6.02 בערך (אני לא זוכר את היחידות, אני משער שהן THS). הבנתי שזה ערך גבוה יחסית ומצביע על תת פעילות. הייתי מעוניין לשאול ממה זה נובע והאם כדאי לטפל. עוד נתונים שאולי יעניינו אותך: 1. אני מתקשה לעלות במשקל. 2. אימי סובלת מתת פעילות. 3. אני אוכל הרבה טונה (הבנתי שיש בטונה יוד ואולי זה קשור). תודה רבה!

ערך TSH מעט גבוה עם T4 אינו נחשב לתת פעילות, אלא רק ממצא מעבדתי המצדיק מעקב אחת למספר חודשים ותו לא. איני יודע מה עמדת הצבא בנושא זה. איני יודע למה אתה צתאמץ לעלות במשקל. הרזים חיים יותר בממוצע, ואחרי הצבא שתראה שזה קורה לבד. לעיתים כבר בסוף השרות כשמפסיקים להתאמץ, אך שרירי הלעיסה עדיין תקינים. אני מניח שלאימך יש אבחנה של תת פעילות בלוטת התריס והיא מטופלת, אך לא "סובלת". איני יודע לומר אם יש קשר לצריכת הטונה שלך.

02/06/2013 | 21:16 | מאת: רון

תודה על התשובה המהירה. בנוסף רציתי להודות באופן כללי שאתה פעיל בפורום ותורם מזמנך לעזור לאנשים שלא חייבים לך כלום, ועונה במהירות. תודה רבה!

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה