ketones

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

05/05/2013 | 20:12 | מאת: אמא

שלום רב, יש לי ילדה כבת 8 אשר ניזונה מפורמלה מיוחדת פפטמן בדיקת השתן הראתה שיש קטונים והאחות הסבירה שיש חוסר בנזולים. מבדיקה שערכתי על משמעות הבדיקה היא שהיא מראה על הפרעה מטאבולית או סוכרת או אי תזונה מספקת. מאחר והאוכל היחידי שאוכלת בתי הוא(דרך גסטרו'סטום) אז אני עוקבת על כמות האוכל שניזונה ממנו ולכן חד משמעית אין חוסר בתזונה בקשר לנוזלים שותה דרך הפה. לא כמויות גדולות(אני משלימה לה דרך הגסטרוסטום את הכמות הנדרשת. אך במסגרת הבית ספרית כמעט ולא שותה מים. כמו כן כאשר הייתה קטנה יותר והיה בירור מטאבולי אז הרופא אמר שכיוון והאוכל מרוכז אז זה ישפיע על הTMC . לשאלתי מה מהמידע שמסרתי נראה לך המצב?ומה הטיפול הנכון? ואיזה בדיקות לבירור צריך לעשות? והאם הקטונים בשתן מראה על בעייה בחומצות השומן? אודה על תשובה שתסייע לי להבין יותר מה לעשות תודה מראש אמא.

תודה על האמון בי, אך זה מצב מורכב מדי שימי לב שלא כתבת אף מילה על הרקע שדרש גסטרוסטום ומסגרת מוסדית- יש לה CP? יש תסמונת מולדת מטבולית? באדם בריא קטונים בשתן בד"כ מופיעים כשלא אוכלים, ולא כשלא שותים כשיש בעיה מטבולית, למשל סוכרת, זה סיפור אחר, וכאור איני יודע דבר עליה. תצטרכי לגשת לרופא שעוקב אחריה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה