האם זה לופוס?

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

04/05/2013 | 23:12 | מאת: טל

שלום רב, פניתי לרופא עור עקב הופעת כתמים בפנים לפני יותר משנה. הרופא שלח אותי לביצוע בדיקות דם וללקיחת ביופסיה (נקבע לי תור לביופסיה לעוד חודש). בינתיים עשיתי את בדיקות הדם, אשר הראו את התוצאות הבאות: HCT - 36.3% WBC - 4.6 K/ul DNA (ds)Ab - borderline 5.0 RNP - 0.7 RNP A - 0.7 ANA - negative האם מדובר בלופוס? בתודה מראש, טל.

ראי בקשתי לעיל לסיפור מלא ולכלל תשובות המעבדה צריך גם את ערכי הנורמה בבדיקות כמו RNP שיכולים להיות שונים ממעבדה למעבדה גם אחרי התשובות אין סיכוי שאענה משהו מוחלט בשאלה כל כך קריטית, אלא רק בהסתברות

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה