ירידה חדה בHB/RBC/IRON

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

10/03/2013 | 18:17 | מאת: טרי

שלום רב, בנובמר 2012 הורה רופא הגסטרו לקחת ברזל לחדשיים עקב ירידה של HB ל11. לקחתי ל3 חודשים. לאחר קבלת תוצאות בדיקות דם הבאות נמסר ע"י רופא המשפחה לקחת תוסף ברזל אך אין צורך לבדיקות נוספות לברר אם יש דימום (או אולי בעיה בבלוטת התריס) לא היו תוצאות כאלו בעבר - גם בתוך התקף קשה. האם תקין לא לבצע עוד בירורים למקור הירידה החדה בHB /RBC / ברזל? ברקע: בת 53 חולת UC ברמיסיה 6 שנים (חוץ מהתקף קטן מאוד לפני שנה)+ HIATUS HERNIA (גדול )+ אוכלת בריא אך לא יורדת במשקל (85 קילו גובה 1.58) קולונוסקיפיה תקינה באוקטובר 2012.גסטרוסקופיה לפני שנה . כאבי בטן צד שמאל ועליון, חולשה, סחרחורות, בחילות תרופות: בסלצופירין/סימווסטין/נורמלול/2400 יח' ויטמין D (כבר כמעת שנתיים). WBC 6.3 RBC 3.65 היה בתוך הנורמה HB 10.1 לפני שבוע 9.6 לפני 4 חדשים 11 ולפני כן בתוך הנורמה HCT 32.5 31.1 MCHC 30 IRON

1. ההחלטה אם לעשות בירור או לא, היא החלטה רפואית שלוקחת בחשבון ההסטוריה של הפונה ושל מחלותיו, הממצאים בבדיקה גופנית והממצאים בבדיקות עזר- למשל בדיקותלספירת דם ומדדי ברזל. 2. ככל שחסרה יותר אינפורמציה, יותר קשה לעשות אבחנה ברורה והחלטות טיפול ומעקב. פה למשל צינזרת תשובות, מן הסתם משום שהחלטת שהן לא חשובות, ואילו לי ידיעת ה-MCV תורמת להחלטות. 3. שווה לשוחח גלוי עם רופא המשפחה ולבקש ממנו לשתף אותך במחשבות והחלטות- סה"כ זו מחלתך ואת תישאי בתוצאות- הטובות והפחות.

11/03/2013 | 18:32 | מאת: טרי

צינצח רק מה שחרג מהנורמה.... ..MCV = 89 כששאלתי את הרופא אם לא צריך לבדוק את מקור הבעיה הוא התעצבן ..לכן פניתי לאתר.....

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה