Testosterone

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

21/02/2013 | 21:26 | מאת: חזי

ההורמון מיוצר אך ורק באשכים ? אם כן מדוע הפרעות ביותרת המוח משפיעות על זה? וכן, מה הסיבה שהשמנה גורמת לירידה ב Testosterone ? ועל איזו השמנה מדובר ? חולנית או אפילו עודף משקל רגיל ? גם לא ממש הבנתי, קראתי ש Testosterone נמוך גורם להשמנה, זה קצת סותר.

ההורמון מיוצר באשכים, אבל ה"הוראה" להפרשה קשורה ליותרת המוח שהיא בקרה על בלוטות ההפרשה הפנימית בגוף האינטראקציה בין הורמונים היא דבר מורכב ביותר, וכמות רקמת השומן משפיעה על הורמונים, שהם מולקולות שומניות גם, למשל הקורטיזול, האסטרוגן (שיש גם לגברים). כמובן שככל שכמות השומן גדולה יותר, ההשפעה על חילוף הוחמרים בגוף גדולה יותר. כאשר למשל רמת הטוסטסטרון נמוכה, האסטרוגן בא יותר לידי ביטוי, ואז יכולה להיות צמיחת שדיים ופיזור שומן האופייני לנשים.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה