לגבי פוליצטמיה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/02/2013 | 18:06 | מאת: יוני

אני בן 16.5 וכתוב לי בבדיקת דם RBC 5.57 10*6/micl ושהתחום התקין זה 4.5-5.3. עכשיו אני במגמת רפואה ולמדנו שזה מעיד על פוליצטמיה אם גם ההמוגלובין גבוה (אצלי הוא 15.1 שזה תקין) אז קודם רציתי לדעת למה יש לי עודף בכדוריות דם למרות ההמוגלובין התקין וגם אני סובל מהמון גירודים ולפי מה שהבנתי זה קשור.. אז למה זה?

אחד הדברים שמאפיינים מי שמתחיל ללמוד רפואה זה שהוא מוצא בעצמו את כל מה שלומדים. כולנו עברנו את זה ( תקרא את הספר "שלשה בסירה אחת, מלבד הכלב" במיוחד את תחילת הספר). כאשר ערך מסויים חורג מהנורמה, זה רק אומר שהוא מחוץ לנורמה. נורמה זה ערך ססטיסטי שאומר ש-95% מהאוכלוסיה נמצאים בטווח זה, ואילו 2.5% נמצאים מעל ומתחת בלי להיות חולים. ספירת דם חוזרת יכולה להראות 5 מליון תאים אדומים והמוגלובין 16 ועדיין להיות תקינה. מספר התאים האדומים הדרוש ליצירת המוגלובין מסויים תלוי בגודל הכדוריות ובתחולת המוגלובין בכל כדורית, ואלו משתנים לפי צורכי הגוף בכל זמן נתון.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה