גלוקוז בדם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

21/01/2013 | 16:50 | מאת: שירן

שלום, אני בן 35, משקל תקין, בריא בד"כ, רקע של G6PD, יש סוכרת במשפחה הקרובה. בבדיקת דם בצום עלו פעמיים ערכי גלוקוז גבוהים מהנורמה (100 ו-103), בבדיקות לפני שנה בסביבות 95, עד לפני שנתיים לא עבר את ה-85. עם זאת HB1AC היה 4.6 אך RBC 4.5 (המוגלובין בטווח התקין). אני מודאג מהעליה העקבית ברמת הגלוקוז למרות דיאטה והמנעות מפחמימות פשוטות, הבנתי ש-HB1AC בטווח תקין אך אנמיה גורמת לו להיות נמוך ולא משקפת את המצב האמיתי של ערכי הגלוקוז. האם יש סיבה לדאגה/חשש? תודה

לא ידוע לי שאנמיה משנה את ההמוגלובין המסוכרר, לא ידוע לי שיש לך אנמיה משמעותי שיכולה לשנות זאת האם עשית העמסת סוכר שיכולה להבדיל בין סוכר גבוה בצום לבין אי סבילות לסוכר?

21/01/2013 | 19:39 | מאת: שירן

שלום ד"ר הר-שמש, ראשית כל תודה על התגובה המהירה. לגבי אנמיה - לפי הבנתי בשל אורך החיים הקצר יותר של כדוריות הדם האדומות יש להן פחות זמן להקשר לגלוקוז ולכן הערך שמתקבל ב-HB1AC לא משקף (מקור - http://www.ngsp.org/factors.asp). לגבי העמסת סוכר - לא ביצעתי, רופא המשפחה טוען שאין טעם וזו בדיקה מיותרת לאור ערך ה-HB1AC.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה