פיענוח בדיקות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

08/01/2013 | 23:02 | מאת: springbirdblue

שלום, אני בת 51, מטפחת ב VASODIP ללחץ דם, ובמעקב במרפאת סכרת, (אחי חולה סכרת). לפי הבדיקה האחרונה גולקוז 103 HBA1C יצא 5.9, בסה"כ בשליטה. מה שמדאיג אותי זה הנתונים הבאים: Albumin/creatinine ratio 91.76 האם זה קשור ש- Leucocytes (U)100 Erythrocytes (U)25 בנוסף עשו לי גם בדיקת דם אנדוקרינולוגיה; TSH 3.36 Prolactin | mIU/l | * 309 LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *31 FSH | IU/l | *51.1 Estradiol (E2) | pmol/l | *242 PROGESTERONE | | | 1.5 nmol/L -קטן מ ביקשתי לעשות את הבדיקות מכיון שאין לי מחזור (עברתי ניתוח לפני הרבה שנים ואין לי רחם) ורציתי לדעת אם התחיל אצלי גיל המעבר. אשמח באם תוכלי לפענח את הבדיקות. תודה!

1. לא ברור לי איך את במעקב מרפאת סוכרת אם לאחיך יש סוכרת ולא לך???? 2. אין קשר בין בדיקת מיקרואלבומין/קריאטנין לבין בדיקת שתן לכללית עם לויקוציטים למיטב ידיעתי 3. ערך גבוה של מיקרואלבומין/ קריאטנין רק אומר שצריך איסוף שתן לחלבון. בהחלט ייתכן בבדיקה זו שאין הפרשת יתר של חלבון 4. איני יודע לענות לך על הורמוני המין ללא ערכי הנורמה במעבדה בה זה נעשה- הם כתובים לך על דף התשובות, עם הערה לכל שלב במחזור, כולל בחדל ווסת.

08/01/2013 | 23:31 | מאת: springbirdblue

אני מודה לך על התשובה המהירה. אני במעקב כי לי היה רמה גבוה של סוכר (הגעתי ל- 154) אבל הצלחתי עם דיאטה להוריד. פעם בשנה אני במעקב במרפאה. לא הצלחתי להעביר לכאן בצורה מסודרת את כל ערכי הבדיקה לכן אני מתנצלת על מתן ה"חצי תשובות מעבדה". בכל מקרה, תודה רבה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה