רגישות לחיטה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

31/12/2012 | 17:24 | מאת: שירי לב אור

שלום רב, בת 33, בשל רגישות בטנית לאחר אכילת חיטה ביצעתי את הבדיקות הבאות ASCA (IGG) 5.82 UNITS ( 0.00- 20.00) (..*......) Negative ASCA (IGA) 39.30 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)* Positive ANTI TTG+DGP (IGG+IGA) 2.17 U/ML ( 0.00- 40.00) (*........) Negative בדיקת סקר לנוגדני צליאק אודה על קבלת התוצאה והסבר קטן על הבדיקה הזו. תודה,

נוגדנים מסוג IgA - ASCA (בדם) מטרת הבדיקה סיוע באבחון מחלת קרוהן (Crohn's disease). סקירה מחלת קרוהן הינה מחלת מעי דלקתית כרונית הפוגעת בעיקר במעי הדק. המחלה גורמת לכאבי בטן, שלשולים והפרעות בספיגה. בבדיקה זו נבדקת נוכחות נוגדנים מסוג IgA ASCA. נוכחות נוגדנים אלו עלולה להצביע על קיומה של מחלת קרוהן והיא מתגלה אצל 40-50% בערך מהחולים במחלה. נוגדנים אלו הם אוטואימוניים, הנוצרים על ידי מערכת החיסון כאשר אינה מבחינה בין מרכיבים של הגוף עצמו ובין גורם חיצוני. כתוצאה מכך הנוגדנים פועלים נגד תאי הגוף.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה