כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

22/12/2012 | 22:44 | מאת: ראומה

אודי שלום, אני בת 56, בריאה בדר"כ, לחץ דם תקין, וכל התשובות של הבדיקות היו תקינות. (לא ניתן לצרף קובץ להודעה זו- אשמח לפקסס אליך את התשובות).התשובה הרלוונטית לשאלתי: כולסטרול-264, טריגליצרידים - 141, HDL -47 , NON-HDL- 217 , LDL-289.2 . האם לדעתך יש הכרח להתחיל בטיפול תרופתי במצב זה או שניתן לחזור לערכים נורמליים בדרך אחרת. התזונה שלי נכונה לפי ההמלצות. אודה על תשובתך

1. לא, לא נראה לי שתוכלי לךחזור לערכים תקינים עם תזונה בלבד. לפי ערך TG תקין, לא נראה לי שאת בולסת שומנים. 2. לא, לא נראה לי שאת חייבת טיפול תרופתי, אבל זאת משום שאיני מטפל ברמת כולסטרול, אלא באדם לפי מידת היסכון שלו לפתח מחלת לב וכלי דם. את יכולה להכנס לקישור http://www.levtov.co.il/cvd.asp ולהכניס שם את נתוניך, ולעשות חישוב של הסיכון לעשר שנים, ובהמשך להכניס ערך תקין (למשל כך כולסטרול 199 תוך שאת משאירה את ה-HDL כפי שהוא, ותראי מה הרווח התיאורטי של טיפול. 3. כדאי לדון על זה אח"כ עם הרופא המטפל שלך.

22/12/2012 | 23:31 | מאת: ראומה

תודה על תשובתך המאתגרת. רמת הסיכון של מצבי הנוכחי היתה 5.3% ואילו במצב של כולסטרול 199 הסיכון היה 3.3%. מקווה שהרופאה המטפלת שלי תשתכנע... תודה!

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה