בדיקת TSH

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/12/2012 | 13:13 | מאת: רונן

שלום, אני בן 39 ותוצאות בדיקת TSH: 11.24 ו- T4-FREE 12.3 האם תוצאות אלה תקינות? יש לציין כי אני מרגיש מצויין.

האם תקין או לא נקבע על ידי FT4 וזה תקין אצלך. TSH הוא רק סמן, ולא ההורמון הפעיל. אם הוא מוגבר, הייתי עוקב אחר הרמה, נניח עוד שלשה חודשים, ואם נשאר ציב, במרווחים של פעם בחצי שנה. כל זה נכון אם אינך מטופל בתרופה לתת פעילות של בלוטת התריס.

03/12/2012 | 16:04 | מאת: אילת

אני בת 45 עם דמם רב במחזור לאחר בירורים מול רופא נשים המליץ לשים את טבעת מירנה, כ-4 חודשים אני עם טבעת רמת ההמוגלובין עלתה מ8-ל-12.2 אך אני מרגישה מאוד נפוחה ולא מצליחה לרדת במשקל בבדית של TSH הערך שיצא בבדיקת דם הינה 5.54 וכמו כן גם ביצעתי בדיקת הורמונים שאלתי ממה נובעת ההשמנה האם מהבלוטה? תודה אילת

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה