בדיקות דם ילד בן 9

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

11/11/2012 | 20:43 | מאת: אורן

היי ד"ר ילדי בן ה 9 עבר שבוע של מחלת חום ללא ממצאים קליניים. לאחר שבוע שהיה בריא שב אליו החום הגבוה..הפעם מלווה בהקאות בודדות. הרופא שלח אותנו למיון שם בוצעה ספירת דם ושתן. חשוב לציין שהרופא במיון לא רצה לבצע בדיקת דם מאחר שאמר מראש שהתוצאות לא יהיו טובות מאחר והילד חולה. בדיקת שתן תקינה לחלוטין. הדבר היחיד שמטריד אותי הוא ספירת לויקוציטוזיס שעמדה על 22600 נאמר לנו כי הדבר נובע כנראה מזיהום ויראלי בדם וגם בגלל הקאות. מאחר והיה חולה פעמיים בשבועיים האחרונים חשוב לי לדעת מה דעתך. יש מקום לדאגה בספירה הזו ? תודה!

ספירת הדם יכולה להצביע על סטרס- וזה יכול להיות מחלת החום עצמה וגם ההקאות אם זיהום- יותר שכיח מספר כזה בזיהומים חיידקיים מאשר וירליים

12/11/2012 | 21:11 | מאת: אורן

ד"ר תודה על תשובתך. חשוב לי לעדכן שמצבו ממש לא משתפר..פתאום לאחר שלא היה חום כמה שעות טובות ולאחר 12 שעות ללא הקאה שוב הקיא פעם אחת... למרות שלא אוכל כלום... הקיא נוזלים צהובים... וחום שלו עלה ל 41 ! טיפלנו עם 15סי סי נורופן וכעבור שעה 500 מיליגרם אקמול. עכשיו חום שלו ירד והוא נרדם. האם ניתן להקיא פתאום שוב אחרי 12 שעות נקיות ? האם עלי לגשת למיון עם שוב יחזור חום מעל 40 או להמשיך טיפול בבית ? מזכיר שהוא היה במיון אתמול ושוחרר עם אבחנה של ויראלי.. מה דעתך ? תודה אוריה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה