גידול מהיר ברמת PSA

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

06/11/2012 | 21:53 | מאת: יוסי

בקרוב אהיה בן 60. ביצעתי בדיקת רמת PSA לפני שנה והיא היתה 2.3, כעת, כעבור שנה הרמה היא 3.53. האם יש מקום לדאגה? האם עלי לגשת לרופא ומה הסיכוי שישלח אותי לביופסיה אף שעדיין הרמה סבירה. אני מטיל שתן בסדר ופעם בלילה בערך. תודה.

אם לא היית בודק PSA ללא צורך, לא היתה עולה השאלה עכשיו. (לפחות לא כתבת שהיתה אינדיקציה לבדוק) לא יודע מה יגיד לך הרופא שביקש הבדיקה. הדילמה עכשיו אמיתית ואני מניח שיגידו לך לחזור עוד 3-6 חודשים על הבדיקה. לא נראה לי שכדאי לעשות בדיקה חסרת הצדקה (ביופסיה) בגלל תשובת בדיקה חסרת הצדקה קודמת (בהנחה שהבדיקה נעשתה כ"רוטינה" ולא בשל סיבה רפואית)

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה