שאלה לגבי בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

07/10/2012 | 16:32 | מאת: נינה

שלום רב דוקטור יקר! לפני כמה ימים שאלתי לגבי בדיקות דם שבצעתי ויש לי כמה שאלות הבדיקה ANTINUCLEAR-AB ANA - NEGETIVE ו- DNA DS AB bordeline -5 מה הם בודקים? באנטרנט קראתי שזה נוגדנים עצמיים שהגוף תוקף את עצמו לא כ"כ הבנתי....ולא המשכתי לקרוא. אם במידה ו- DNA DS AB עולה בבדיקת דם הבאה האם עקב עליית הנוגדנים עצמיים הללו עלול להתפתח לתאים לא רצויים (סרטניים) בגוף? אני מצטערת אם אני נשמעת קיצונית אבל אני מתכננת הריון וקצת חוששת. לגבי הרופאת משפחה שלי שאלתי אותה והיא טוענת שהערך גבולי בעקבות הפריחה שהייתה. עד כמה הדבר נכוןאם בכלל עלול לעות הערך הנל עקב פריחה? מתנצלת על ריבוי השאלות נינה

אין לך מה להתנצל על ריבוי השאלות, זה בסדר. אבל אין לי תשובות כי אין מידע עלייך. לא אמרת למה בכלל נבדק הדם? אם מחפשים מחלה דלקתית, אין קשר להתפתחות תאים סרטניים, אלא מחלה דלקתית. איני יכול לומר לך מה יהיה אם בבדיקה הבאה זה יעלה, זו שאלה תיאורטית ולא מתאימה למה שאני יכול להקיף פה בתשובות. הערכים אינם גבוליים בגלל הפריחה, היתה אולי פריחה בגלל איזה תהליך דלקתי שמוצא ביטויו בבדיקות דם.

08/10/2012 | 23:57 | מאת: נינה

תודה על התשובה עשיתי את בדיקות הדם עקב התנפחות בשפתיים פריחה וגירודים "שתקפו" אותי. הגעתי לרופא עור והוא עשה תבחין אלרגיה (טסט על היד) ויצא שלא יצאתי אלרגית לשום דבר.רופא העור סיכם שזה אלרגיה עונתית ושלח אותי לעשות בדיקות נוספות (אותם בדיקות שהעליתי לאתר) כל הבדיקות יצאו בטווח למעט אלה שציינתי שהיו כתובים במספר ולא ידעתי אפילו מה המטרה שלהם וקצת נלחצתי..... את האלרגיה "חטפתי" לאחר שאבדתי את אבי ונכנסתי לחרדה עמוקה. אני רוצה להוסיף לאחר שסיפרתי על עצמי...מידי פעם לעיתים די רחוקות תוקף אותי הרפס בשפה האם בגלל זה יכולה להיות תשובה גבולית של DNA DS AB ??? דוקטור כל זה אני כותבת כיון שאני רוצה להכנס להריון והשבוע קבעתי שוב לבדיקות דם ועברתי על הבדיקות שלי ונתקלתי בזה שכחתי שלא הבאתי את הבדיקות הללו לרופא העור שלי בכלל....לכן העליתי את השאלה זה לא מסוכן נכון דוקטור?? מקווה שלא אטרידך שוב תודה נינה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה