Cmv

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

05/10/2012 | 21:31 | מאת: לירון

שלום, אני בהריון בשבוע 24 ולפני כשבועיים התגלתה אצל אחיינית שלי מחלת הנשיקה. לאחר בדיקה התברר כי המחלה נגרמה מוירוס ה cmv ולא ה ebv. לי אין נוגדנים ל cmv (נכון לפעם האחרונה שבדקתי, שהייתה לפני כחודש). הבנתי שתקופת הדגירה של המחלה הינה 30-50 יום. מאז שהתגלתה אצלה המחלה אני בעלי ובני לא נפגשנו כלל עם משפחתה של אחותי (לפני כן נפגשנו הרבה מאוד ובני שיחק עם אחייניתי). שאלתי היא, מאיזה שלב אחרי ההדבקות ניתן לראות נוגדנים בבדיקה? במידה ומישהו מאיתנו נדבק ממנה, עברו כבר לפחות שבועיים. האם זה מספיק על מנת לראות נוגדנים בבדיקה? תודה, לירון.

אין תשובה מוחלטת לשאלה זו. מן הסתם גם תשובה דרך האינטרנט לא תרגיע אותך ולכי לבדוק נוגדנים בכל מקרה (איני בא בביקורת אלא מניח מתוך ניסיוני שזה מה שיקרה). ולכן אם תבדקי עכשיו ותבדקי כעבור שבועיים שלשה שוב והתשובה שלילית אזי זה עבר בשלום. כמובן שההצדקה לבדיקת נוגדנים היא אם יש מחלת חום חשודה ולא רק חשיפה ללא מחלה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה