אודה לעזרה בפענוח הבדיקות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/10/2012 | 22:54 | מאת: נינה

שלום רב! אני בת 36 אמא לשתיים בריאה לפני שנה אבדתי את אבי ונכנסתי לדכדוך וחרדה שגרמה כנראה לאלרגיה ולפריחה בגוף ניגשתי לרופא עור והוא נתן לי לעשות בדיקות שתוצאותן הן: ANTINUCLEAR AB- ANA; NEGETIVE DNA ds AB;bordeline 5 RHEUMAOID FACTOR ;11.7 ובצעתי עוד בדיקות שאותם לא היה לי קשה להבין משום שהיו בתחום הירוק רק אלה לא כ"כ הבנתי מכיון שהם לא היו בין שום טווח. האם התוצאה מעלה על מחלה מסוכנת כלשהי ? ומה היא בעצם באה לבדוק מקריאה באנטרנט הבנתי שזה איזשהו נוגדן שתוקף....(נשמע מסובך...) יכול להיות שהתוצאות הללו בעצם מהפריחה בגוף? רצתי להוסיף שעברה שנה ומאז לא הופיע לי שום פריחה והתופעות לא חזרו כלא היו. אשמח לחוות דעת מקצועית

איני יכול לתת חוות דעת מקצועית כי יש לי רק מינימום מידע עלייך איני רואה דבר מיוחד בתשובות הנ"ל, וגם לא ברור לי למה חופרים בזה עכשיו אם לפני שנה וחצי היתה לך פריחה שחלפה רופא המשפחה שלך שגם יכול לראותך וגם לראות התשובות צריך להעריך אם יש משמעות או שזה ,סתם" סטיה קלה מערכי הנורמה. משונה לי שאין לך בעיה להבין ערכים בנורמה ורק ערכים שלא בנורמה את לא מבינה. לי הרבה יותר פעמים קשה להבין ערכים שכן בנורמה למרות שיש מחלה והייתי מצפה שיהיו לא בנורמה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה