תוצאה חריגה CK

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

24/09/2012 | 11:13 | מאת: עודד

אתמול ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות וראיתי תוצאה חריגה CK = 285 בן 48 ללא בעיות בריאות כרוניות. לא עושה ספורט גובה 1.80 משקל 98 ק"ג עד לפני כחודש נטלתי אלטרוקסין במשך 6 שנים ובחודש האחרון הפסקתי ליטול כל טיפול תרופתי. תוצאת הבדיקה מאתמול מראה שאני מאוזן גם ללא טיפול תרופתי. האם יש סיבה לדאגה ? אודה להתייחסות בתודה ובהערכה רבה עודד

כו, אני מודאג מאנשים שעושים בדיקות דם ללא סיבה ומקבלים תשובות שאינם יודעים מה לעשות איתן גש לרופא שביקש הבדיקות לשאול אותו. לגבי אלטרוקסין, אם אתה מאוזן ללא התרופה או שלא היית צריך מלכתחילה, או שהיתה בבעיה חולפת למשל דלקת או שבעוד 3 חודשים כן תזדקק לטיפול

25/09/2012 | 12:28 | מאת: עודד

אני במעקב שנתי של הכליות עקב הסטוריה משפחתית. אימי ז"ל הייתה חולת כליות כרונית וניזקקה לדיאליזה. וגם כי הפסקתי לקבל טיפול תרופתי לבלוטת התריס היות והכדור התחליפי שסופק לי הסנטרואיד גרם לי לכאבי ראש עזים ובעצה אחת עם הרופאה שלי החלטנו להפסיק טיפול. בבדיקות שביצעתי לא מכבר לאחר כחודש של הפסקת טיפול תרופתי נמצא שאני מאוזן TSH=4.96 לא ברור לי מדוע הרופאה ביקשה את הבדיקה CK אבל אני מאמין שהמעבדה הכניסה את הנתון לבדיקה כיוון שהייתה חריגה. אז עכשיו האם תוכל לומר לי לפשר החריגה ? קראתי באינטרנט לא מעט והבנתי שזה קשור ללב. אז תסלח לי אם אני נשמע מודאג "גמר חתימה טובה" עודד

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה