אני שנים עם המוגלובין 13.5 לא עובר את ה-14 ולא

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

23/09/2012 | 20:49 | מאת: גבריאל

נמצא משהו חריג האם אני נקרא אנמי? במספר אתרים הנורמה בגברים מופיע בין 12-18 ואצל נשים 12-16 ובמספר אתרים מופיע 14-18 מה הערך התקין לא ברור לי עדיין???

הערך הנורמלי תלוי גם במעבדה (לכל מעבדה הערכים שלה) ובאופן כללי מעל 13 זה תקין. יש מקומות שמעל 14. היות ואינני יודע דבר עליך, איני יודע מה הנתונים שלך ואיך לכנות אותך אם אנמי או לא. (מדדי ברזל? B12? חומצה פולית?, ערכי ספירת הדם בנוסף להמוגלובין? ניסיון טיפול בברזל אם נעשה ותוצאותיו?.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה