RDW

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

17/09/2012 | 16:27 | מאת: רעיה_45

שלום,אני בת 45, לאחרונה ביצעתי בדיקות דם שגרתיות והתגלה כי רמת ה- RDW שלי הינה גבוהה מהטווח הממוצע- 15.2 רציתי לדעת מה זה אומר ומה הן תופעות הלוואי של ממצא זה? כמו כן, נמצא כי רמת הברזל שלי הינה נמוכה מטווח הממוצע- 43 כיצד ניתן להעלות אותה? אשמח לתגובה, תודה

RDW שזה מדד שונות גודל כדוריות דם אדומות יכול לעלות במצבי חוסר ברזל למשל. זה+ רמת ברזל נמוכה בדם מכוונים לכיוון זה בלי לדעת דבר עלייך+ תשובות כל הבדיקות שעשית כמו ספירת דם מלאה, רמת פריטין ורמת טרנספרין איני יודע לענות ווסתות? איבוד דם אחר? מחלות רקע? סיבות ללקיחת בדיקת דם?...

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה