בדיקת אולטרסאונד בטן

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

13/09/2012 | 18:45 | מאת: מיכאלה

שלום, עקב כאבי בטן נשלחתי לעשות אולטרסאונד בטן ונמצא משהו שתואר כסטטי ושוער כציסטה בקוטר 3-4 מ"מ בכיס המרה, כל שאר הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין. כמובן שנהיו לי סרטים איומים וכבר חשבתי איך אני מחלקת את רכושי הדל בין מקורבי רק כדי שלא יריבו ביניהם. בגלל שאינני אוהבת בדיקות ולמעשה חזרתי להרגיש טוב- לא חזרתי על הבדיקה כפי שהומלץ לאחר שלושה חודשים. עברו כמעט שנתיים מאז ואני עדיין חיה ונושמת ובסה"כ די בריאה ולא מעונינת לערער את שלוותי בכל הפרוצדורה הרפואית הזו שוב. מה שאני צריכה זה שיגידו לי שהכל בסדר ואין צורך לחזור על הבדיקה כשהכל חזר לתקינותו, וגם לשמוע שציסטות נעלמות אם באמת מאמינים שיעלמו. אני פשוט צריכה איזה גיבוי מוסרי לחשוב כך... לא טוב לי להסתובב בתוך מכונים. בתודה מראש.

אני מניח שאת מבינה שאשמח לעשות זאת ויחד עם זאת לא אוכל לעשות זאת בהעדר כל ידיעה מה היה ומה הווה. למה לא תפני לרופא המשפחה ותאמרי לו- אנא בטובך- שב עם הרופא של הרנטגן ותעברו על הבדיקה ותשאל אותו במה מדובר. אם זה נראה כמו משהו לא מסוכן והיות ואני בריאה- אפשר לעזוב זאת בשקט. גם את וגם הרופא של הרנטגן תשמחו לא לעשות בדיקות מיותרות. ההחלטה אם צריך או לא מבוססת גם על הרגשך וגם על הממצא שהיה ואיזו פרשנות ניתנה בזמנו. מבחן הזמן הוא אכן רפוא טוב לא פעם. אנא בפניות עתידיות קצת יותר "בשר"- גיל, מצב בריאות, תרופות, הסטוריה בריאותית...

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה