מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

30/08/2012 | 11:24 | מאת: אן

שלום ביצענו לבני בן השנתיים בדיקת דם כיוון שהופיעה לו פריחה והסתבר שיש לו מחלת הנשיקה האם לפי הערכים האלה ניתן לדעת באיזה שלב המחלה , אולי לפי הנוגדנים כמה זמן העניין יכול להמשך ? EBV-IGM BORDERLINE EBV EBNA (IGG) 25.10 U/ML ( 0.00- 5.00) (.........)* Positive

מאוד חבל ששוב ושושב ושוב השאלות בלי פרטים קריטיים- ביקשתי (ראי לעיל מתחת לתמונות הרופאים) כמה זמן חולה? מה היתה המחלה (לא שם אלא מה היו התופעות) ? האם עדיין חום? מה היה בבדיקה גופנית? לפי הנוגדנים אני יכול לחשוד שזה עכשיו אבל לא יכול לדעת האם היו נוטגדני IGM גבוהים וירדו או שעכשיו זה בעליה (אם המחלה החלה ממש בימים אלו) כמה זמן יימשך? זה אף אחד לא יכול לומר במקרה ספציפי

30/08/2012 | 17:23 | מאת: אן

דר אהוד הר שמש שלום כל העניין החל כשהופיעה אצל הילד פריחה שלא הצלחנו להבין ממה היא נגרמת, הייתי אצל מספר רופאי עור ורופאת ילדים , העניין נמשך כשלוש שבועות ועכשיו ביצענו לו פעם ראשונה בדיקה מורחבת שכללה מחלת הנשיקה , כל שאר הערכים יצאו תקינים לחלוטין. לגבי חום אני לא יכולה להצביע על חום גבוה או משהו ספציפי אולי לפני חודש היה לו חום יום אחד וגם לא גבוה במיוחד , כל הבדיקות נעשו בגלל פריחה שיצאה לו ביד במרפק ובפנים. בבדיקה גופנית לא ניתן להבחין בכלום הילד מתנהג רגיל לגמרי . לפני זה לא ביצעו לו בדיקה לנוגדנים למחלת הנשיקה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה