פיענוח בדיקות מעבדה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

27/08/2012 | 18:40 | מאת: רוויטל

שלום רב, מצ"ב תוצאות בדיקת מעבדה של שתן. לקחתי שלשום אנטיביוטיקה מסוג MONURL 3 G, עדיין ממשיך חום עם כדורי אקמול ותוצאות בטא חיוביות (אחרי IVF). האם האנטיביוטיקה לא כיסתה את סוג החיידק, האם ישנו סוג אחר של אנטיביוטיקה שניתן ליטול במצבי? גיל 41 תודה מראש - רוויטל. REMARKS (MICRO) מקום לקיחה: שתן Urine culture 100,000 בתרבית צמחו מעל תוצאת הרגישות הערות Escherichia coli . Amoxicillin/Clavul A רגיש <=2 Ampicillin/sulbactam רגיש <=2 Amikacin רגיש <=2 Cefaclor רגיש בינוני . Cephalothin רגיש בינוני 16 Cefoxitin רגיש <=4 Ciprofloxacin רגיש <=0.25 Cefuroxime רגיש 4 Ceftazidime רגיש <=1 Ceftriaxone רגיש <=1 Gentamicin רגיש <=1 Imipenem רגיש <=1 Nitrofurantoin רגיש <=16 Ofloxacin רגיש <=0.25 Piperacillin רגיש <=4 Sulfamethoxa/Trimeth רגיש <=20 Ertapenem רגיש <=0.5 שימו לב! מומלץ לזמן ביקור רופא

הטיפול מותווה ובטוח לשימוש בהריון. השאלה לא אם יש עוד סוגי אנטיביוטיקה שמותר לך, אלא למה יש לך חום (זיהום בשלפוחית השתן אינו מלווה בחום) ואם את הרה בהריון יקר, ויש לך זיהום עם חום שאינו מגיב לאנטיביוטיקה רגילה, עלייך לחזור לרופא המשפחה/ רופא נשים ולנסות לוודא אם מקור החום הוא אכן בדלקת בשתן, ואם כן היכן הדלקת והאם יש צורך לברר עוד דברים בטרם מתן אנטיביוטיקה נוספת. לתת עוד אנטיביוטיקה זה פשוט ויש מספיק מה לתת, אך במצבך- קודם כל לברר מהיכן החום. שיהיה בשעה טובה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה