בדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

01/08/2012 | 14:39 | מאת: ליאת

שלום , לפני כשנתיים בצעתי בדיקת דם לבדיקת תלסמיה כשהייתי בהריון ואילו הן התוצאות 2.9 - HBA2 HbF 0.5 % 0.0 אבל אני רואה שלא נתנו לי לעשות בדיקה שנקראת HEMOGLOBIN A מה הבדיקה אומרת? האם אני נשאית? האם באמת חסרה הבדיקה HEMOGLOBIN A כדי לאבחן סופית?

אם ההמוגלובין A2 תקין (פחות מ-3.5% למשל) וההמוגלובין F תקין, קרוב ללדאי שאין טלסמיה. לא כתבת דבר על המניע לבדיקה (ממצא בבדיקת דם, רקע משפחתי, מוצא בלבד), ולמה דווקא בהריון ולמה הנושא עולה עכשיו אחרי שנתיים.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה