בדיקת CRP

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

09/05/2012 | 18:56 | מאת: אבי

לצוות הרופאים שלום רב , עקב תחושה כללית רעה מאוד שבאה והולכת בחודשים האחרונים בעיקר של כאבי גרון חוזרים ונישנים ,חום ,כאבים בשרירים כאבי ראש וכו' נשלחתי לבדיקות ע"י רופאת המשפחה .בבדיקת CRP נמצאו ערכים של 6.7 כאשר הגבול העליון הינו 0.5 . מה פרוש הדבר, ואיך ניתן לטפל בזיהום הזה ,מה עוד נדרש לבצע מבחינת בדיקות . מודע לבקשת אחד הרופאים לספק לכם עוד ערכים ולא רק את הערך הבעייתי -רק לא יודע מה לספק.אם תציינו אכתוב גם את הנדרש . אני בן 54, בריא בד"כ נוטל רק תרופה לאיזון לחץ דם גבוה מעט וסובל מפריצות דיסק מותנית וצווארית ובעיות שלד שונות כגון פציעת קרסול בצבא ותסמונת תפס בשתי הכתפיים, בעל משקל תקין ועושה ספורט תדיר. אודה על כל מידע ודרכי טיפול אפשריות כי תחושת האי נוחות רבה . בברכה , אבי

אני זה שמבקש וחוזר ומבקש את הדיע מסביב וחשבתי שברור לכל אדם מדוע צריך את התמונה הכוללת ולא רק להסתכל על האדם דרך החור בגרוש. האם כאב ראש אצל ילד בן 8 שהיה כל היום בטיול בשמש ולא שתה הוא ככאב ראש אצל מישהו עם חום 39 מעלות ופירכוסים או כמו כאב ראש אצל בת 55 עם גידול סרטני ידוע בריאה או בשד? הרי הרקע קובע את המשמעות. CRP כמו שלך עם ספירת דם תקינה ו-RF תקין שונה לחלוטין מאשר אם יש לך ערכים נוספים חריגים, ולי כרופא חשוב ביותר לדעת את כל הדברים שנבדקו ונמצאו תקינים, כי זה מכוון לאפשרויות. אם נבדקה שקיעת דם והיתה תקינה, למשל 20, זה שונה לגמרי מאשר אם היא לא נבדקה, ולכן איננו יודעים אם תקינה או לא. אתה יודע את כל ההסיטוריה שלך, ממה אתה סובל, מה היה בבדיקה גופנית, מה היה בשיחה עם הרופאה- ואני איני יודע עליך דבר- אלא מה שכתבת. ככל שתתן יותר מידע- יותר קל לי להשיב לך. בחידת חמיצר יש בתחילה 4 נתונים ושום דבר לא ידוע, ולאט לאט ככל שמצטברים יותר חלקים של הפאזל אפשר לדעת יותר טוב במה מדובר, או במה לא מדובר. מקווה שהבהרתי לך ולעשרות הפונים שמכריחים אותי יום יום לבקש עשרות פעמים- תנו את כל המידע!! אני לא קורה בקפה ולא מנחש עתידות- רק רופא. CRP מוגבר יכול להראות על דלקת. דלקת לא תמיד נובעת מזיהום- יש דלקות בהן הגוף תוקף את עצמו בלי שום זיהום. איני יכול לדעת מה יש לך, ככל שתיתן יותר נתונים אוכל לנסות לשער: כמה זמן חולה, מה מהלך המחלה, איך השינה, האכילה, היציאות, המשקל, התפקוד היום יומי...תלונות אחרות יותר ספציפיות מעבר להרגשה רעה. מה היה בבדיקה גופנית אצל הרופאה? מה היא חושבת שיש לך? האם עשית צילום? אולטראסאונד? בדיקת רופא יועץ כלשהוא?

09/05/2012 | 20:50 | מאת: אבי

אבל באמת שלא היה צורך בכל זה היות וציינתי מפורשות שאני מבין שייתכן ואין די במה שמסרתי , ועל כן ביקשתי מפורשות הדרכתך! איזה עוד נתון/ים הינך צריך בכדי לנסות ולתת לך תמונה מדוייקת ככל הניתן .אם הינך מבקש בפורום את כל מה שביקשת - ואין לי ספק שבדין ביקשת כל זאת - ייתכן וספציפית לא ניתן לנהל פורום רפואת משפחה דרך האינטרנט בגלל מורכבות העניין , שהלא מטבעו של פורום שלא ניתן לכתוב בו מגילות והסטוריות רפואיות ואולי כאמור לא בכל תחום ניתן לנהל "רפואת אינטרנט"ויש אכן מקרים שמפגש פנים מול פנים עם הרופא הינו הכרחי (למרות שגם בקופ"ח אם הרופא מקצה לך 10 דק' תמימות תהיה מאושר).בכל זאת אנסה לענות על מקצת שאלותייך וכאמור אינני "מכריח" אותך לכלום : ציינתי במדוייק ככל הניתן את התחושות הלא טובות של כאבי גרון חוזרים ונישנים בחודשיים האחרונים ,חום 38 ,כאבי ראש כאבים בעצמות ותחושה כללית לא טובה .שינה לא טובה עקב החום וכאבי הגרון ,יציאות סבירות מינוס אולי עקב משככי הכאבים והורדת החום(אדוויל) ,תאבון- מאז שהתחושות הלא טובות גברו בשבוע האחרון - מעט ירוד ,וכן החשק לשתות נוזלים ירד אך אני שותה .הרופאה חשדה בתחילה במחלת הנשיקה ,איננה אומרת הרבה ,ובדקה רק ראות ונשימה שתקינים רק ציינה שאם זה וירלי לא יהיה ניתן לעשות הרבה.לא עשיתי כל צילום ,לא נבדקתי על ידי כל רופא אחר זולת רופאת המשפחה .לעיתים חש גירוד ומעין עיקצוץ באוזן שמאל .אני מניח ששאר ערכי הבדיקה הינם בנורמה שאחרת הרופאה הייתה מציינת אבל אם אתה מבקש משהו ספציפי ציין את זה כמו שזה מופיע בפעינוח . תודה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה