לא קיבלתי תשובה לשאלה שלי - בדיקות דם הורמונליות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

18/07/2010 | 13:36 | מאת: רונית

עקב חשש שלי שאני סובלת מנשירת שיער עשיתי בדיקות הורמונליות, כל הערכים היו תקינים למעט ויטמין D שהיה 40.9 וfree androgen index 7.6. אני בת 27 והבדיקות נעשו ביום הרביעי של המחזור. ערכים נוספים : פרולקטין - 247.3 TSH - 1.19 טוסטסטרון טוטאל - 2.50 DHEA SULPHATE - 9.04 SHBG - 33.1 האם ישנה בעיה עם כך שערך האנדרוגן גבוה יחסית והויטמיןD נמוך? תודה רבה!

19/07/2010 | 19:30 | מאת: ד"ר יעל הס

אנדרוגן גבוה יכול לגרום לפעמים לבעיות של נשירת שיער וכדאי להתייעץ עם רופא עור באשר לכך. לגבי ויטמין ג - אין קשר לנשירת שיער אבל כדאי לפנות לרופא מטפל לצורך קבלת יעוץ לגבי תוספת ויטמין.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה