פרולקטין גבוה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

25/04/2010 | 22:49 | מאת: גאיה

שלום רב, אני בת 25. לאחרונה, ביקשתי מרופא המשפחה שלי בדיקות דם ובמסגרתם ביקשתי גם את הבדיקות של רופאת הנשים שלי. אחת הבדיקות שהרופא נתן לי היא בדיקת פרולקטין. לא קיבלתי הסבר על הבדיקה ולכן לא ידעתי שצריך לעשות אותה בבוקר וכמה שעות לאחר הקימה. בנוסף, אני נוטלת גלולות למניעת הריון כבר שנתיים. עשיתי את בדיקת הדם בשעה 07:20 בבוקר, כ-40 דקות לאחר שקמתי. לציין כי אני חוששת מאוד מבדיקות דם ובאופן כללי אדם לחוץ ומתוח. תוצאות הבדיקה של הפרולקטין הפחידה אותי מאוד: 1892. קראתי באינטרנט על כל מיני סיבות לכך ורציתי לשאול האם יש סיכוי שאני בהריון (למרות שאני נוטלת גלולות) או שיש לי בעיה רפואית (לציין כי אינני סובלת מכאב ראש או סחרחורות ושאר הבדיקות שלי , כולל הבדיקות ההורמונאליות טובות). תודה, גאיה

26/04/2010 | 10:19 | מאת: ד"ר יעל הס

קודם כל חשוב באמת לעשות את הבדיקה לפי ההנחיות וחשוב לחזור על הבדיקה. לפעמים מצבי לחץ ומתח יכולים בעצמם לגרום לעליה בפרולקטין. מומלץ לבצע במקביל גם בדיקת תפקודי בלוטת תריס. שנית - יש תרופות שיכולות לגרום לעליה בפרולקטין - גלולות לא כל כך גורמות לכך. סיבה אפשרית אחרת הינה בעיה מקומית בשדיים - גירוי בפטמות וכו'.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה