הפרעות בתפקודי כבד

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

19/04/2010 | 11:25 | מאת: דניאל

שלום, אני בת 27 , בריאה לרב, סובלת מהפרשות דמויות נזלת עם הצואה. בצעתי בדיקת דם ואלו הממצאים( הופניתי לפני שנה לאולטרסאונד בטן עליונה ונמצא שאין לי כבד שומני, בנוסף בדיקת סיגמוסקופיה יצאה תקינה: ALT (GPT) 32 AST (GOT) 47 CK u/l 223 Cholesterol mg/dL 177 Triglycerides mg/d 46 HDL-Cholesterol mg/dl 85 Vitamin B12 405 Fe - Iron 100 Vitamin D 25 (OH) 16

21/04/2010 | 08:06 | מאת: ד"ר יעל הס

יש חריגה קלה בתפקודי הכבד. לא ציינת אם את סובלת מהשמנת יתר - דבר שיכול לגרום לכבד שומני ולהפרעה קלה בתפקודי כבד. בנוסף יש חסר בויטמין D - כמו לכולנו, וחשוב לקבל תוספת בטיפות (במקרה שלך כ 1400 יחידות ליום של הויטמין).

21/04/2010 | 20:05 | מאת: דניאל

הי אני לא סובלת מהשמנת יתר (אני עושה המון ספורט - 1.60 מטר על 53 ק"ג שחלקם הגדול הוא שריר)ובצעתי בדיקת אולטרסאונד ששללה כבד שומני... אני די מתוסכלת ולא יודעת מה יכול עוד להיות הגורם תודה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה