סימבסטטין

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/03/2010 | 23:09 | מאת: עידן

שלום! אני משתמש ב 20מג סימבקור כבר 5 שנים (כולסטרול גבוה). במהלך השנים עשיתי לפחות 5 בדיקות דם שכללו ALT. התוצאה היתה תמיד סביב ה 20. בבדיקה האחרונה - 110 כמו גם 150 ב GGT (נשלחתי בגלל בטן מתוחה ללא קשר לפעילות פיזית במשך חודש וחצי). האם יכול להיות שהכדורים פתאום פוגעים בכבד? או האם אפשר לשלול אפשרות זאת על סמך בדיקות העבר?

04/03/2010 | 11:10 | מאת: ד"ר יעל הס

ברוב המקרים, אם בשנה הראשונה אין פגיעה של הכדורים בכבד אז גם בהמשך לא יהיה. אם במדידה אחת יש עליה באנזימי כבד חשוב לחזור על הבדיקה בטווח של שבועיים-שלושה - ייתכן שיש סיבה אחרת כמו מחלה ויראלית או משהו אחר. אם הבטן מתוחה - כדאי לעשות גם אולטרסאונד כבד כדי לראות אם הוא מוגדל.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה