תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

01/03/2010 | 21:05 | מאת: מירי

להלן התוצאות ויטמין די 13 ויטמין B12 179 TSH 5.61 T4 FREE 10.81 לא לקחתי כדורים יותר מחודש האם עליי לשוב ולקחתם על פי תוצאות הבדיקה? ומה לגבי תוצאות הויטמנים?

04/03/2010 | 08:31 | מאת: ד"ר יעל הס

לפי הבדיקות יש לך חסר בויטמין D ובויטמין B12. לגבי בלוטת התריס - הערך גבולי-תקין. האם את מתכוונת לכדורים לתת פעילות? אם לא לקחת יותר מחודש וזו הרמה - שווה אולי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הצורך בטיפול תרופתי, או לחזור על הבדיקה עוד חודש ולראות אם TSH עולה עוד יותר ואם כן - ובטח אם יש תסמינים של תת פעילות (עליה במשקל, עייפות וכו') - לחזור לטיפול.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה