כימיה בשתן -אלבומין קריטינין-----------דחוף

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

01/03/2010 | 15:58 | מאת: ציפי

שלום רב! אני סובלת מלחץ דם קל 150/90 ובבדיקת שתן כימיה בדם אלבומין-קרטינין התשובה יצאה 168.02 . בעוד שהמקסימום הוא 30. האם יש אפשרות שהכליות שלי נפגעו ומאבדות חלבון שמסכן אותי? אני לוקחת כדור להורדת לחץ דם אמלודיפין 5 גרם.וחצי כדור נורמטן. הלחץ דם ירד אבל התוצאה של בדיקת השתן מדאיגה אותי מאד. בתודה, ציפי

01/03/2010 | 17:25 | מאת: ד"ר שי מזור

חלבון בשתן מצביע על פגיעה כלייתית המביאה לעלייה בהפרשת החלבון בשתן הסבות קשורות למחלות כלי דם כמו סכרת או לחץ דם לחץ דם 150/90 הוא מעט גבוה ואת אכן מטופלת בתרופות ללחץ דם יש צורך להתיעץ אצל נפרולוג שהינו מומחה ללחץ דם אבל גם של תפקוד כילייתי

02/03/2010 | 13:10 | מאת: שרונה

הי ציפי, ראשית הסירי דאגה מלבך. אני חולת סוכרת וסובלת מלחץ דם גבוה וחלבון בשתן. ממה שקראתי אני חושבת שיהיה כדאי לך לברר מול הרופא שלך על תרופה בשם ראסילז (נמצאת בסל הבריאות), לי אישית היא עוזרת ומורידה את לחץ הדם והחלבון בשתן. הרבה בריאות ופחות לחץ...

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה