בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

28/02/2010 | 20:51 | מאת: ורד

ערב טוב. עקב שלשולים בני בן השנתיים נשלח לבדיקות דם ונתגלה שיש לו חיידק שיגלה. כמו כן נתגלו תוצאות חריגות של AST46.IRON47.CRP28.4.IGG1260.ESR39. VITAMIN B12 -1969. אשמח לדעת מה משמעות התוצאות ובעיקר האם עודף בויטמין B12 יכול להצביע על קיומה של בעיה או שמא יכול להזיק? אודה לתשובתך תודה ורד.

01/03/2010 | 12:11 | מאת: ד"ר יעל הס

שיגלה מצריכה דיווח למשרד הבריאות ובדיקות עוקבות לכל הילדים בגן/במעון בו הוא שהה. חלק מהבדיקות שציינת, למשל AST,ESR ו CRP יהיו מוגברים עקב מחלתו הנוכחית. B12 גבוה יכול להיות בגלל מה שהוא אוכל וכדאי לחזור על הבדיקה אחרי צום. ייתכן שיש לו קצת חסר ברזל וצריך לעקוב או לתת תוספת (לבדוק גם פריטין וספירת דם).

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה