פענוח ספירת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

24/02/2010 | 15:47 | מאת: efrat

שלום רב, אני בהריון בשבוע 16 ומזה כשבוע סובלת משיעולים בלתי פוסקים וצינון קשה. היום קיבלתי טיפול במוקסיוויט וכן נלקח לי דם לספירה ולגילוי מחלות וירליות. התוצאות של הספירה הראו WBC בתחום הנורמה (8) אבל NUET% גבוה (81)ו LYM% נמוך (14) תוצאות הבדיקה השנייה הראוEBV VCA IgM Negative 13 EBV VCA_IgG Positive 44 מה המשמעות של תוצאות הבדיקה? האם עלי להמשיך בטיפול האנטיביוטי או שמא מדובר בזיהום וירלי? תודה, אפרת

24/02/2010 | 18:18 | מאת: ד"ר שי מזור

שעול זה מצב לא נעים ,,,אגב עבדך הנאמן משתעל ברגע זה מזה כיומיים ומחכה שזה פשוט יעבור,, בדיקת הדם מראה עלייה מתונה של כדוריות לבנות היא גם מראה שאמנם חלית בעבר במחלות שנגרמו מוירוסים EBV/CMV אבל שהמחלה נוכחית לא נגרמה מהם הקיצר מחלה של דרכי הנשימה לא ממש נעימה אבל לא מסוכנת אני הייתי משלים את הטפול במוקסיפן (כמה זה 6 ימים) שיהיה לך המשך הריון מוצלח

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה