רמת סוכר בדם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

18/02/2010 | 19:10 | מאת: רון

אפ"י בדיקות הדם האחרונה היה היתה רמת ה-glucose בדם 136 ו-hba1c היה 7.6 עד היום עשיתי דיאטה וצעידה הרופאה לחצה להתחיל במטפורמין 850 ולאחר שהתחלתי לקחת היו תופעות לוואי קשות לאחר שיום אחד שכחתי לקחת ולקחתי אחרי יום מחדש(לא לקחתי את הכדור שנשכח)התופעות התבטאו בכך שהיו שלשולים רבים ופעילות מטבולית מרובה,הרגשה משונה באיזור הבטן,ולחץ דם גבוה 162-105 והרגשת בחילה ורצון להקיא,כיום הפסקתי את התרופה ושאלתי באם יש תרופה אחרת או פתרון אחר הכלולים בסל התרופות (רשמה תרופה חלופית שאינה כלולה בסל ואשר עלותה כ-300 ש"ח שלא אוכל לעמוד בה ובעיקר אם אפשר ללא תרופות? בתודה רון

19/02/2010 | 07:06 | מאת: ד"ר שי מזור

סכרת היא מחלה ש"אוכלת" את הגוף במשך השנים וגורמת להרבה צרות יש לך סכרת כזאת שמייבת תחילה שינוי אוחרות חיים כמו דיאטה מתאימה ופעילות גופנית אבל בהחלט דורשת גם טפול תרופתי עודף משקל הוא גורם מכריע בהתהוות הסכרת,,מהו משקלך? סכרת מסוג 2 מטופלת בגלוקופאג'/מטפורמן כשאליו מצטרפים תרופות כמו ג'נוביה יש סכרת שמתאים בה להתחיל כמעט מייד באינסולין ואפשר גם אינסולין יחד עם גלוקומין את הגלוקומין מתחילים בחצי כדור ולאט לאט עולים במינון מקובל לתת 2 כדורי גלוקומין ולפי הצורך להוסיף תרופות אחרות ג'נוביה אינה בסל אבל דרך ביטוח משלים ניתן להשיגה במחיר מוזל בסכרת הגוף לא סולח ולא שוכח נפגעים כלי הדם של הכלייה עד כדי דיאליזה,,,נפגעים כלי הדם של העיין נפגעים כלי הדם של הגפיים כדי פצעים וצרות אחרות כולל צורך בקטיעה נפפגעים כלי הדם של הלב כדי ארועים לבביים ועוד ועוד אין מנוס מטפול צריך לראות איך אפשר להתחיל ממינונים קטנים ואז להתקדם לאט

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה