בדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

16/02/2010 | 20:42 | מאת: דליה

אני בת 57 מטופלת באלטרוקסין (600 מ"ג לשבוע) עקב תת תפקוד בלוטת התריס. ולוקחת תוספת ויטמין D. תוצאות בדיקת הדם האחרונה: TSH - 6.76 T4-FREE - 21.9 VITAMIN D - 87.3 PTH - 46.8 CALCIUM - 10.65 CALCIM URINE 24H - 224 GLUCOSE - 92 אני מבינה שצריך להעלות לי את מינון האלטרוקסין. אבל, מה אומר עודף הסידן בדם? תודה.

20/02/2010 | 00:33 | מאת: ד"ר יעל הס

יש מקום להתייעץ עם רופא מטפל אם יש מקום לעוד ויטמין D (מה טווח הנורמה אצלכם במעבדה?), בכל מקרה החריגה בסידן אינה רבה ודורשת לדעתי מעקב בלבד. מבחינת הבלוטה את כמעט מאוזנת לגמרי. אני לא בטוחה שברמה כזו יש צורך להשתדל ולהוסיף עוד אלטרוקסין אבל אפשר אולי עוד 50-100 מק"ג לשבוע.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה