תוצאות בדיקת compliment

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

14/02/2010 | 13:35 | מאת: סתיו

אני אשכנזייה בת 41.(נשאית של גן fmf. אמי נשאית של fmf ויש לנו אותו הגן כנשאיות- 726a).בתןצאות הבדיקות האחרונות הופיעו הערכים הבאים לבדיקת compliment- c3:283. לעומת זאת c4-תקין. בעבר התעורר חשד ללופוס, כעת הבדיקות תקינות. ילדי חולים בfmf. כשבועיים לפני הבדיקה ראיתי דימום קל בצואה. תוצאות הכדוריות האדומות- 4.16 והesr-55. תמיד גבוהה אצלי. גם הcrp לעיתים גבוה. כעת רק- 5.5. האם יש סיכוי שכל הנ"ל קורה כתוצאה מפמפ? האם הבדיקות מעידות על דלקת במעי הגס? על מה הן יכולות להעיד ואיזה ברור עלי לקיים? מודאגת..

16/02/2010 | 18:01 | מאת: ד"ר יעל הס

fmf לא בדיוק נפוץ באשכנזים, אם כי כולנו יהודים ומן הסתם מעורבבים זה בזה... בכל אופן יש פה הרבה נתונים "קופצניים" וקשה לי ממה שנתת לדעת מה הסיבה לתלונות שלך. FMF גורם בד"כ לשקיעת דם או CRP מוחש בזמן התקף ולפיברינוגן מוגבר. אין קשר בד"כ לדימום בצואה או לרמת משלים (שאני לא מצליחה לקשר בינה לשאר האבחנות). אם יש שוב דמם בצואה כדאי לפנות לרופא לבדיקה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה