בדיקות דם PT-INR

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

09/02/2010 | 22:35 | מאת: טליה

שלום בבדיקות דם של אימי התוצאה pt-inr= 4.91 pt-sec= 50.6 pt%= 11 נבדק פעמיים אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה זה אומר כל פרמטר והאם יש לדעתכם המלצה לגבי הבדיקות, האם יש מקום לדאגה ? תודה מראש טליה

10/02/2010 | 12:32 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, בדיקת ה INR באדם שאינו נוטל קומדין נעה סביב 1. ברוב המצבים המצריכים טיפול בקומאדין הערך הרצוי הוא בין 2 ל 3 ובמקרים מסוימים בין3 ל 4. לא ציינת מדוע אמך נוטלת קומאדין, אך הבדיקה מעט גבוהה ויש להתאים את מינון הקומאדין. אנא צרי קשר עם הרופא המטפל כדי שינחה אותך כיצד להפחית את מינון הקומאדין. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה