האם זאת שוב מחלת נשיקה?

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

07/02/2010 | 13:39 | מאת: לאה

אחותי בת 59, הרגישה לא טוב בזמן אחרון, עייפות וחום מדי פעם של 37.2 עם צמרמורות. ב-2007 בבדיקות דם היו תוצאות, שלפיהם נאמר לה שהיא חלתה בעבר במחלת הנשיקה. הנה תוצאות של2007: 1 - U/ml 490.00 מחוסן EBV IgG 2 - U/ml 10.00 NEGATIVE EBV IgM 3 - U/ml 125.00 POSITIVE EBV.EBNA - שלילי CMV IgG - שלילי CMV IgM בבדיקות, שהיא עשתה לאחרונה יצא: - U/ml 215.00 POSITIVE EBV.EBNA - IU/ml 0.20 NEGATIVE CMV IgG הרופא אמרה לה , שזה מחלת נשיקה שוב בעוצמה אחרת. האם זה יתכן, שחולים פעמיים במחלת הנשיקה? ואם לא מה, יכולה להיות סיבה אחרת? בתודה מראש, לאה

12/02/2010 | 23:52 | מאת: ד"ר יעל הס

מחלת הנשיקה לא נוטה לחזור ואם כן אז באמת בעוצמה יותר נמוכה. אם IGM שלילי אז הסיכוי שמדובר במחלת הנשיקה יותר נמוך, והסיכוי שמדובר בנגיף אחר.

13/02/2010 | 00:10 | מאת: לאה

תודה רבה על התשובה. באיזה נגיף יכול להיות מדובר? האם את ממליצה להמשיך בבירור? אם כן, איזה בדיקות לעשות? כרגע, היא מרגישה יותר טוב, אין לה חום. אוסיף, שהיה לאחותי סרטן שד (5 מ"מ לפני כ-5 שנים) והיא במעקב. שוב תודה, לאה

13/02/2010 | 00:09 | מאת: לאה

תודה רבה על התשובה. באיזה נגיף יכול להיות מדובר? האם את ממליצה להמשיך בבירור? אם כן, איזה בדיקות לעשות? כרגע, היא מרגישה יותר טוב, אין לה חום. אוסיף, שהיה לאחותי סרטן שד (5 מ"מ לפני כ-5 שנים) והיא במעקב. שוב תודה, לאה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה