פענוח בדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

10/01/2010 | 19:51 | מאת: ריקי

הופניתי לבדיקות דם לחשד לדלקת מפרקים. אם אפשר לקבל הסבר על סוגי הבדיקה הבאים, א.קומפלימנט c3 c4 ב.אנטינוקלירab בשניהם יצא תקין. ESR יצא 36 כשהנורמה הוא 5-15, האם החריגה משמעותית.ומעידה על בעיה רצינית. תודה. ,

11/01/2010 | 11:51 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, בדיקות המשלים התקינות מסייעות לשלול מחלה ראומטית. שקיעת הדם הינה מדד רגיש מאוד אך מאוד לא ספציפי- עולה במחלות דלקת- זיהומיות ושאינן זיהומיות. ערכו גם עולה עם הגיל. לא נראה שהערך שנתקבל צריך להטרידך אך אמליץ להעריכו כחלק מהתמונה הכללית. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה