מח-עצם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/01/2010 | 22:09 | מאת: שרה

אחת ל... מבקשים מהציבור תרומת דם למח-עצם.השאלה הנשאלת למה לחפש תורמים כשהתשובה מתחת לאפינו ממש! מידי יום נערכות אלפי בדיקות דם לצורך ערכי סכרת, כולסטרול וכו". למה לא להוסיף רובריקה נוספת של מח-עצם? כולנו משלמי מס בריאות, ואם בדיקה זו יקרה מידי יוסיפו החולים את היתרה. במידה וימצא מתאים, יחליט הוא אם ברצונו לתרום ,וכך יחסכו עוגמת נפש והשפלות מיותרות מאותם חולים.

07/01/2010 | 19:22 | מאת: ד"ר יעל הס

רעיון יפה מאד, אפילו מ-ע-ו-ל-ה, אבל, הבעיה היא, שכל בדיקה שכזו עולה ה-מ-ו-ן כסף וקיים ארגון אחד שמרכז את נושא מאגר מח העצם הארצי - וזה ארגון "עזר מציון" והוא זה שאוסף את הדגימות, בודק אותם ומחזיק את המאגר הגנטי. קופות החולים לא קשורות לענין ואי אפשר, כלכלית, לארגן את הקישור הזה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה